hirdetés
hirdetés
2021. március. 09., kedd - Franciska, Fanni.
hirdetés

A patikákban is csökkenteni kell a fertőződés rizikóját

Van és lesz is elegendő gyógyszer, ha éppen nem kapható egy medicina, annak szinte biztosan a rendszer túlterheltsége az oka, derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.

hirdetés

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke önmérsékletet kért a betegektől, és arra hívta fel a figyelmet, hogy legfeljebb a létfontosságú, folyamatosan szedendő gyógyszerekből tartalékoljanak egy keveset. Ezt is csak azért, hogy ne kelljen később újabb adagért sorban állniuk. Saját érdekükben vegyék fontolóra, hogy ha valami éppen nem kapható az adott patikában, elfogadják az azonos hatóanyagú helyettesítő szert, ahelyett, hogy két-három gyógyszertárba is elmennek. Ezzel is csökkenthető a kockázat – húzta alá Hankó Zoltán a Magyar Nemzetnek, hozzátéve, hogy a rizikót a gyógyszertári dolgozók esetében is igyekeznek minimalizálni.

Ennek érdekében megkérték a dolgozókat, hogy gumikesztyűben és szájmaszkban dolgozzanak és rendszeresen fertőtlenítsenek. A szájmaszk-ellátás azonban a patikusok esetében is hektikus, a fertőtlenítést illetően pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központtól kértek segítséget, hogy elkezdődhessen egy, kifejezetten a gyógyszertárak fertőtlenítésére ajánlott szer hazai gyártása.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés