hirdetés
hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

A NEAK az SMA-betegek terápiájáról

A kormány úgy döntött, hogy többletforrást biztosít a 2020-as költségvetésben annak érdekében, hogy valamennyi 18 év alatti gyermek hozzájuthasson a kezeléshez.

hirdetés

„Első kézből” tudja, hogy Kásler Miklós miniszter vezetésével megtörténtek az egyeztetések az érintett gyógyszercégekkel, aminek eredményeként az SMA-betegek  kezelésére tervezett kétmilliárd forintot sikerült a felére csökkenteni. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy januártól valamennyi 4-18 éves gyerek hozzáférjen a készítményhez – a Népszava tudósítása szerint ezt mondta Kovács József (Fidesz) az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi ülésén.

A cikk kapcsán a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

A kormány kiemelten foglalkozott a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő gyermekek kezelésének lehetőségével. Ezért döntött úgy, hogy többletforrást biztosít a 2020-as költségvetésben annak érdekében, hogy valamennyi 18 év alatti gyermek hozzájuthasson a kezeléshez. Amennyiben a Parlament elfogadja az ennek megfelelően benyújtott költségvetési törvényt, úgy azonnal megindulhat a 18 év alatti gyermekek kezelése.

A felelős gazdálkodás érdekében, folyamatosan egyeztetésben vagyunk az összes gyógyszergyártó képviselőjével, annak érdekében, hogy a gyógyszereket költséghatékonyan tudjuk biztosítani a betegek részére. Így történik ez SMA kezelésére szolgáló gyógyszerek esetében is.

Valamennyi beteg számára a legmegfelelőbb javasolt kezeléséről a kezelőorvos dönt, az ő javaslata alapján indulhat meg egy adott beteg kezelése. Így a betegek és hozzátartozóik a legpontosabb információkat a kezelőorvostól kaphatják meg, javasoljuk hogy bármilyen kérdés esetén őket keressék meg.

(forrás: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés