hirdetés
hirdetés
2022. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

A Moderna vakcinája képes semlegesíteni a koronavírus újabb változatait

A Moderna COVID-19 elleni vakcinája képes semlegesíteni a koronavírus azon újabb változatait is, amelyeket az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában azonosítottak először.

hirdetés

A közlemény legfontosabb megállapításai: 

 • A COVID-19 Vaccine Moderna vakcinával oltott személyek vérszérumainak laboratóriumi körülmények között (in vitro) elvégzett vizsgálatai igazolják a vírussemlegesítő hatást.
 • Amennyiben a páciens megkapja mindkét előírt oltást a Moderna COVID-19 Vaccine vakcinából (100 µg dózist), a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint védettséget szerez a koronavírus ma ismert, újabb változataival szemben is
  • Nem volt kimutatható jelentős különbség a semlegesítő hatás tekintetében a B.1.1.7 variánssal szemben, amelyet elsőként az Egyesült Királyságban azonosítottak.
  • A vírussemlegesítő ellenanyagok egységnyi mérőoldatban mért mennyisége az egyhatodára csökkent a vérszérumban a B.1.351 variáns esetében. Ám a csökkenés ellenére is az elvárt szint fölött maradt a semlegesítő anyagok mennyisége, így a vakcina a B.1.351 variánssal szemben is védettséget nyújt.
 • Elővigyázatosságból, a Moderna klinikai programot indít az újonnan megjelenő vírusváltozatokkal szembeni védettség erősítése érdekében.
  • A vállalat tanulmányozni fogja, hogy a COVID-19 Vaccine Moderna (mRNA-1273) vakcina további emlékeztető oltásai miként fokozhatják az ellenanyagtermelést az új vírustörzsekkel szemben.
  • A vállalat kész kifejleszteni egy olyan emlékeztető oltást (mRNA-1273.351), amely kifejezetten a B.1.351 változattal szemben fejtene ki még erőteljesebb hatást.

“Azon dolgozunk, hogy legyőzzük a világjárványt okozó Covid-19 vírust és meggyőződésünk, hogy ennek érdekében feltétlenül elébe kell mennünk a kutatásainkkal az új vírusváltozatok megjelenésének. A legújabb vizsgálati adatok arról győznek meg bennünket, hogy a COVID-19 Vaccine Moderna képes védelmet nyújtani az újonnan azonosított vírusváltozatokkal szemben is” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.

(forrás: Rothman & Roman)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés