hirdetés
hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

Az influenza és a koronavírus ellen is hatékony lehet

A Moderna kombinált, egyadagos emlékeztető oltást fejleszt

A Moderna közölte, hogy egyetlen oltóanyagot fejleszt, amely a koronavírus elleni emlékeztető adagot kombinálja a kísérleti influenza elleni oltással, írja a Liner.

A vállalat reméli, hogy végül éves oltásként hozzáadhatja az RSV (respiratory syncitial vírus, vagyis egy óriássejtes, egyszálú RNS-vírus) és más légzőszervi betegségek ellen kifejlesztett vakcinákat is. A vállalat klinikai vizsgálatokat folytat egy RSV-vakcinával is, melyet az idősebb felnőttek körében tesztel.

A gyógyszergyártónak már több influenza elleni vakcina-jelöltje is fejlesztés alatt áll: az új vakcina a koronavírus elleni vakcinájával kombinálja a legmesszebbre jutott kísérleti influenza elleni oltóanyagot.

A Novavax szerdán közölte, hogy egy korai fázisú vizsgálatot indított a kombinált influenza- és koronavírus-vakcina tesztelésére. A Moderna szintén tájékoztatott a folyamatban lévő, középfázisú vizsgálatáról, amelyben az engedélyezett koronavírus elleni vakcináját teszteli 6 hónapos és 12 év alatti gyermekeknél, írja a lap.

(forrás: Liner)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés