hirdetés
hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

A méhnyakrák megelőzhető!

Bár a kormányzat által támogatott ingyenes méhnyakrákszűréseket egyre többen veszik igénybe, a figyelemfelhívás továbbra is kulcsfontosságú, hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára vasárnap Szarvason.

hirdetés

Nagy-Vargha Zsófia egy a nőgyógyászati onkológiai világnap alkalmából tartott rendezvényen azt mondta: a kormány a megelőzés szándékával vezette be 2014-ben a HPV vírus elleni ingyenes védőoltást. Bár az átoltottság évről évre nő, vannak, akik nem merik beadatni a gyermekeiknek.

A Mályvavirág Alapítvány által szervezett World GO Day 2022 Hungary - Mályvavirág Pontok stafétája elnevezésű, futófesztiválhoz kapcsolódó eseményen a helyettes államtitkár kiemelte, hogy az alapítvány eddig is sokat tett a védőoltáshoz kötődő tévhitek eloszlatásáért.

A nőgyógyászati onkológiai világnap fontos céljának nevezte, hogy felhívja a figyelmet arra: vannak olyan betegségek, amelyek kifejezetten nőket támadnak meg.

A legfontosabb mindig az első lépés, hogy "miután felismertük a problémát, merjünk beszélni róla és ez a rendezvény is erre bátorít mindenkit", mondta.

Nagy-Tóth Ildikó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke arról beszélt, az alapítvány és a Mályvavirág Pontok azért dolgoznak, hogy mindenki tudjon arról: a méhnyakrák megelőzhető.

(forrás: Mályvavirág Alapítvány, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés