hirdetés
hirdetés
2017. február. 23., csütörtök - Alfréd.
hirdetés

Halláskárosodást okozhatnak

Maradandó halláskárosodást okozhatnak a paracetamolt vagy ibuprofent tartlalmazó fájdalomcsillapítók a középkorú nőknél – írta a Daily Mail, egy orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményeire hivatkozva, amit a 24.hu idéz.

hirdetés

A majdnem 56 ezer, 44 és 69 év közötti nő részvételével elvégzett amerikai kutatás szerint 9 százalékkal nő a halláskárosodás esélye azoknál, akik hetente két alkalommal vesznek be ilyen fájdalomcsillapítókat, legalább hat éven át. Az eredmények megegyeznek egy hasonló, férfiakon végzett kutatás eredményeivel – írta a Mail.

A kutatás szerint a paracetamol miatt kevesebb lesz az antioxidáns a belső fülben, és ezzel sebezhetőbbé válik a fül a nagy zajokkal szemben. A szer emellett csökkenti a belső fül vérellátást is, és csökkenti azoknak az érzékelő szőrszálaknak a számát, amik segítenek a hallásban, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Share on Tumblr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Az MGYT megújult tematikával és módszertannal folytatja továbbképzési tanfolyamait „Klasszikus gyógyszerészeti ismeretek” címen.

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el az Allergan gyógyszeripari konszern a tavalyi negyedik negyedévben, miután ellensúlyozni tudta a régebbi gyógyszerek eladásainak visszaesését – írja a Figyelő.

hirdetés