hirdetés
hirdetés
2022. május. 20., péntek - Bernát, Felícia.
hirdetés

A máriatövis az Év Gyógynövénye

A szilimarin a májkárosodást megelőző és a máj regenerációját elősegítő hatással rendelkezik – a máriatövis (Silybum marianum) lett 2013-ban az Év Gyógynövénye. 

hirdetés

A máriatövis nemesítésével, összetételének feltárásával, hatásosságának bizonyításával kapcsolatban számos hazai kutató ért el elévülhetetlen érdemű eredményeket – a növény Év Gyógynövényévé választása az ő munkájuk elismerése is.

Az hazai egyetemeken folyó gyógyszerészképzésben hangsúlyos szerepet kapnak a gyógynövényekkel kapcsolatos tantárgyak, a növénytantól a növénykémián át a növények terápiás alkalmazásáig, így joggal állíthatjuk, hogy a növények gyógyászati felhasználásának legjobb ismerői a gyógyszerészek. 


A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztályának törekvése, hogy  tevékenységével hozzájáruljon a gyógynövények szakszerű alkalmazásának terjedéséhez. Ennek jegyében 2013-ban új kezdeményezést indított útjára: az Év Gyógynövényének megválasztásával évről évre újabb gyógynövényre irányul a figyelem, és a kiválasztott növénnyel kapcsolatos ismeretek, hatásával, alkalmazásával összefüggő fontosabb információk az érdeklődők széles köréhez juthatnak el. Első alkalommal 2013-ban az Év Gyógynövényének az MGYT Gyógynövény Szakosztályának vezetősége a máriatövist választotta.

Az Év Gyógynövényéről megtudhat mindent a Gyógynövény Szakosztály által létrehozott honlapról. (kattintson ide!)

 


 Gyógynövény Konferencia 2013.


A Gyógynövény Szakosztály  2013. szeptember 27-28-án, Kecskeméten rendezi meg idei szakmai rendezvényét, amely gyógyszerészek, orvosok számára kreditpontos továbbképzésként is regisztrálva lesz. Részletes tájékoztatás ide kattintva tölthető le. További információ: Dr. Rédei Dóra szakosztályi titkárnál (06-62) 546-451;  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság - Gyógynövény Szakosztály
a szerző cikkei

(forrás: www.evgyogynovenye.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés