hirdetés
hirdetés
2021. november. 27., szombat - Virgil.
hirdetés

A magyar szakemberek döntenek a vakcináról

A magyar szakemberek döntenek az európai, kínai vagy az orosz vakcina behozataláról, és az ő tudásukban nem kell kételkedni, közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookon.

Menczer Tamás az oldalra feltöltött videójában azt mondta: Magyarország az összes európai vakcinaprojekt részese, de a kormány figyeli Kínát és Oroszországot is. Ha ott előbb találják meg az ellenszert, behozzuk Magyarországra, de ennek van egy speciális engedélyezési eljárása. Ennek része, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai dokumentációt állítanak össze, egy "kívánságlistát" arról, milyen gyógyszerekre, vakcinára van szükség a koronavírus elleni védekezésben. Ez megtörtént, ezt a listát megkapták az oroszok és a kínaiak is, ha szükséges, a magyar és a külföldi szakemberek egyeztetnek egymással, majd a kínai és az orosz partnerek megküldik a válaszukat, részletezte Menczer Tamás.

Hozzátette, hogy ezt az anyagot a gyógyszerészeti intézet munkatársai fogják elemezni, és már ebben a szakaszban érkezhetnek vakcinaminták Magyarországra.

Ha minden rendben van, és az ellenszer megfelelő, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) már a Magyarországra érkező ampullákat és a hozzájuk tartozó dokumentációt vizsgálja meg. Ha az NNK is mindent rendben talál, akkor érkezhet meg nagy mennyiségben a vakcina Magyarországra.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés