hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 12., péntek - Klára.
hirdetés

A jövő évi költségvetés gyógyszertári vonatkozásairól

A gyógyszertárakat érintő legfontosabb tételeket – az előző évek hasonló adataival együtt – táblázatos formában teszi közzé a gyógyszerészi kamara.

hirdetés

Gyógyszertámogatásra (a céltartalékkal együtt) a 2017-es előirányzathoz képest 24,4 milliárd forinttal több, összesen 337,4 mdFt jut. Növekszik a GYSE előirányzat és csökken a közgyógyellátás előirányzata.

A gyógyszertáraknak közvetlenül juttatott költségvetési forrásokban – az előző évekhez képest – három változás történik : 700 millió Ft-ról 1050 millió Ft-ra növekszik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú (vissza nem térítendő) támogatása. 3,6 milliárdról 4,1 milliárdra nő a generikus ösztönző összege.

A gyógyszerészi gondozási irányelvek fejlesztéséhez kapcsolódik, hogy a Bella program akreditációs költségeit a költségvetés 75 millió Ft értékben átvállalja.

A költségvetési törvény tartalmazza az előző évekével azonos mértékben (370 mFt) a Patika Hitelprogram kamattámogatását, valamint a Garantiqua Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalását a gyógyszerészi tulajdoni hányad növelését szolgáló, a Patika Hitelprogram keretében 2018. december 31. előtt létrejött/létrejövő hitel- vagy kölcsönszerződéséhez. Különös méltánylást érdemlő körülmények esetén gyógyszertámogatásra 10 mdFt, gyógyászati segédeszköz támogatásra 2 mdFt fordítható, közli a kamara honlapja, ahol a részletes táblázat is megtekinthető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés