hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

A járványokat támogatják, akik ellenzik a védőoltásokat

Népességszintű védelem akkor van, ha a lakosság döntő többsége védett a betegséggel szemben – írták a Népszavában Falus Ferenc és Ócsai Lajos volt tiszti főorvosok.

hirdetés

Ha egy közösségben az átoltottság nagyon alacsony, akkor a járványveszély és a súlyos szövődmények kockázata is igen nagy lesz, még akkor is, ha országosan a védettség mértéke megfelelő – írták a Népszavában Falus Ferenc és Ócsai Lajos volt tiszti főorvosok. A népességszintű védelem csak akkor működik, ha az oltatlanok arányosan elosztva jelennek meg a társadalomban. Hazánkban ez azért működik, mert az oltatlanok egészségi állapotuk miatt nem kaptak védőoltást. Hiába magas az átoltottság például Németországban, az oltatlanok általában koncentráltan jelennek meg, így egy-egy behurcolt fertőzésnek komoly következményei vannak.

Súlyosan téves állítás, hogy a halálozás a közegészségügyi helyzet javulásával a védőoltások nélkül is megszűnt, vagy elkezdett csökkenni. Ez a légúti fertőzésekkel terjedő betegségek esetében nem igaz, lásd kanyaró! A védőoltások bevezetése után kezdett meredeken csökkenni a kanyaró-megbetegedések száma, és az iskolai kampányok során végzett újraoltások segítségével lehetett elérni, hogy Magyarországon a korábbi 15 évben nem volt hazai megbetegedés.

Magyarországon az egészségügyi törvény korlátozza az alapjogot és nem az oktatási törvény! Kettős szabályozás nincs a jogalkotási törvény szerint! Egyes nyugat-európai országokban a be nem oltottak kollektívába járását nagyon szigorúan korlátozzák és büntetik. Ez is kötelezés a kollektívába menetel előtt! Lehetne úgy is szabályozni, hogy nem kötelező a védőoltás, de oltatlan gyermek nem mehet közösségbe.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés