hirdetés
hirdetés
2023. február. 03., péntek - Balázs.
hirdetés

A házipatikák ellenőrzése lesz a központi téma

Az idei patikanap központi témájaként a házipatikák ellenőrzését jelölte meg a gyógyszerészi kamara elnöksége.

hirdetés

Mint az a kamara honlapján olvasható: a MGYK elnöksége 2016. április 14-én tartotta soron következő ülését a kamara székházában. Folynak az egészségügyi Ágazati Kollektív Szerződéssel kapcsolatos egyeztetések. Dr. Hankó Zoltán elnök egyeztetett dr. Beneda Attila helyettes államtitkárral a patikaalappal és a 2017-es költségvetéssel kapcsolatban, dr. Mészáros János helyettes államtitkárral pedig a pályázati lehetőségekről. A NEFI főigazgatójával, dr. Török Krisztinával áttekintették a tavaly kötött együttműködési megállapodás eredményeit és elkezdődött a következő időszak együttműködési területeinek felmérése is.

A Hungaropharma vezérigazgatójával, dr. Feller Antallal a kamarai elnök az április 1-én hatályba lépett, gyógyászati segédeszközök forgalmazási szabályaival kapcsolatos változásokról, valamint a Novodatáról kapcsolatos döntésről egyeztetett. A gyógyászati segédeszközök vonatkozásában a kamara állásfoglalást kért az OEP illetékes vezetőitől.

Az elnök beszámolt az e-recepttel kapcsolatos egyeztetésről is, amelyet a projektfejlesztők és az OEP vezetőivel folytattak az induló pilotban a gyógyszertárak részvételéről. Mint mondta az elnök, „missziót vállaltunk a megbeszélések létrehozásával” olvasható az ülésről közölt írásban, melyből az is kiderül: az idei patikanap központi témájaként a házipatikák ellenőrzését jelölte meg a gyógyszerészi kamara elnöksége.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés