hirdetés
hirdetés
2020. október. 31., szombat - Farkas.
hirdetés

„A gyógyszertáraknak minőségi garanciát kell jelenteniük"

A Magyar Gyógyszer védjegy kommunikálásában komoly szerep hárul a kamarára, közölte a köztestület elnökségének ülésén dr. Hodász István MAGYOSZ-elnök.

hirdetés

A MGYK elnöksége 2016. október 27-én tartotta soron következő ülését a kamara székházában, Budapesten. Mint az a kamara honlapján a többi közt olvasható: az ülésen részt vett dr. Hodász István MAGYOSZ-elnök az EGIS Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója, dr. Újfalussy Györgyné, az EGIS társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója és dr. Ilku Lívia, a  Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) igazgatója, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) Gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője.

Dr. Hodász István személyében az alapító gyár éléről történt távozása óta először áll gyógyszerész a gyár élén. Szót ejtett arról, hogy a kormányzat felismerte a hazai gyógyszeripar jelentőségét (hiszen kimagasló az itthon gyártott gyógyszerek hozzáadott értéke), majd a kamara, a MAGYOSZ és az EGIS kapcsolatának közös pontjaira és a közös célokra tért ki. Külön is szólt a Magyar Gyógyszer védjegy létrehozásáról. Mint mondta, ennek kommunikálásában komoly szerep hárul a kamarára. A rendszergazdákkal egyeztetések kezdődtek a Magyar Gyógyszer védjeggyel rendelkező gyógyszerek megjelöléséről.

Másik közös pontként a biztonságos étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos kezdeményezést említette. „Tiszta viszonyokat kell teremteni ez ügyben” – hangsúlyozta – „a gyógyszertáraknak minőségi garanciát kell jelenteniük a fogyasztók számára”. Bízik abban, hogy a MAGYOSZ-tagvállalatokhoz hasonlóan az összes gyógyszertár csatlakozik a rendszerhez. Megemlítette, hogy az együttműködés alapítói a hatóságok támogatását is kérték.

A MAGYOSZ és a kamara közösen kezdeményezte a használt injekciós tűk gyógyszertári begyűjtésével kapcsolatos szabályozás módosítását.

További részletek a kamara honlapján

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés