hirdetés
hirdetés
2020. december. 05., szombat - Vilma.
hirdetés

A Biztonságos Étrend-kiegészítő Programról

A Biztonságos Étrend-kiegészítő Programhoz eddig csatlakozott gyógyszertáraknak a Hungaropharma Zrt. és a Phoenix Pharma Zrt. közreműködésével január 20-ig kiszállítják a program logóját, amit a patika az officinában kihelyezhet.

hirdetés

A program célja, hogy a csatlakozó szervezetek közreműködésével megfelelő és garantált minőségű étrend-kiegészítők forgalmazását biztosítsuk, beleértve a hamisításmentességet. Ez a gyógyszertáraknak törvényben rögzített egészségügyi feladata és a gyógyszerészek szakmai/etikai kötelessége is, írja a kamara honlapja.

A program lényege, hogy

- az önkéntesen csatlakozott étrend-kiegészítő gyártók és forgalmazók, valamint gyógyszer-nagykereskedők vállalják, hogy csak megfelelő minőségtanúsítási eljárással garantált, biztonságos étrend-kiegészítőket, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket vagy élelmiszereket forgalmaznak,

- a programhoz önként csatlakozott gyógyszertárak pedig azt vállalják, hogy csak a programban részt vevő beszállítótól szereznek be lakossági értékesítésre szánt étrend-kiegészítőket, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket vagy élelmiszereket – természetesen a „profilrendelet” előírásainak figyelembe vételével.

A Biztonságos Étrend-kiegészítő Program alapítói a MÉKISZ, a MAGYOSZ, a HENT, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége és a gyógyszerészek képviseletében a kamara. A szabályzat értelmében a csatlakozás a gyártók-forgalmazók, a nagykereskedelmi tevékenységet végzők és a gyógyszertárak, valamint egyéb, az érintett termékkör forgalmazására jogosultak részére – a szabályzat elfogadásának kötelezettségével – biztosított. A már csatlakozott gyártók, forgalmazók, nagykereskedők és gyógyszertárak, valamint a támogatók listája a MÉKISZ honlapján (www.mekisz.hu) az önszabályozás menüpont alatt megtalálható és ott olvasható a szabályzat, a követelményrendszer, a kockázatértékelő adatlap, a beszállítói nyilatkozat valamint a gyógyszertárak csatlakozási nyilatkozata is.

Azok a gyógyszertárak, amelyek eddig nem csatlakoztak, csatlakozási szándékukat a csatlakozási nyilatkozat kitöltésével és a kamara hivatalába történő eljuttatásával nyilváníthatják ki.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés