hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

"Szükséges a pénzintézetek hozzáállásának javulása is"

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke fogalmazott így a gyógyszerészek kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségeivel kapcsolatban, írja a Magyar Hírlap.

hirdetés

Tekintettel arra, hogy a gyógyszertár-tulajdonosi hitelprogramban a patikusokra nézve július 1-jén igen kedvező változásokra került sor, és rövid időn belül „további fontos bejelentésekre is várunk”, indokoltnak tartottuk, hogy tájékoztassuk a lehetőségekről valamennyi kamarai tagunkat – tette közzé honlapján a szétküldött ismertetőt a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), amely ugyanitt naprakész információkat közöl a program állásáról – olvasható a magyarhírlap.hu-n.

Ismert, hogy egy, a hónap elején megjelent kormányrendelet értelmében kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez a gyógyszerészek annak érdekében, hogy a patikai tulajdonrészük 2017 januárjától meghaladja a jogszabályban előírt ötven százalékot. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár ezzel kapcsolatban korábban elmondta, az úgynevezett patikaliberalizáció után krízishelyzet alakult ki, a gyógyszertárakban dolgozók körülményei romlottak, ezen a helyzeten kívánt a kormány változtatni – írják a hírportálon.

Hankó Zoltán, az MGYK elnöke a Gyógyszerészi Hírlapban részletesen kommentálta a bejelentett intézkedést, rámutatva, a patikaalappal kapcsolatban az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a „minimális eseti hitelösszeg meghatározására szolgáló képlet a jelen körülmények között nem megfelelő eszköz a felvehető hitelösszeg meghatározására”.

A további részletekért kattintson a magyarhirlap.hu-ra.

Tekintettel arra, hogy a gyógyszertár-tulajdonosi hitelprogramban a patikusokra nézve július 1-jén igen kedvező változásokra került sor, és rövid időn belül „további fontos bejelentésekre is várunk”, indokoltnak tartottuk, hogy tájékoztassuk a lehetőségekről valamennyi kamarai tagunkat – tette közzé honlapján a szétküldött ismertetőt a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), amely ugyanitt naprakész információkat közöl a program állásáról.

Ismert, hogy egy, a hónap elején megjelent kormányrendelet értelmében kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez a gyógyszerészek annak érdekében, hogy a patikai tulajdonrészük 2017 januárjától meghaladja a jogszabályban előírt ötven százalékot. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár ezzel kapcsolatban korábban elmondta, az úgynevezett patikaliberalizáció után krízishelyzet alakult ki, a gyógyszertárakban dolgozók körülményei romlottak, ezen a helyzeten kívánt a kormány változtatni.

Hankó Zoltán, az MGYK elnöke a Gyógyszerészi Hírlapban részletesen kommentálta a bejelentett intézkedést, rámutatva, a patikaalappal kapcsolatban az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy a „minimális eseti hitelösszeg meghatározására szolgáló képlet a jelen körülmények között nem megfelelő eszköz a felvehető hitelösszeg meghatározására”. - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/61513/Kedvezo_a_patikaalap_korrekcioja#sthash.VwktjrUQ.dpuf
(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés