hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Átadták az új MSD-UPS regionális disztribúciós centrumot

"A magyar betegek is gyorsabban juthatnak gyógyszerekhez"

Hazánkban is jelentősen egyszerűsíti és felgyorsítja a gyógyszerekhez való hozzáférést az MSD és a UPS logisztikai szolgáltató együttműködésével megvalósuló új disztribúciós centruma, amelyből hamarosan 14 közép-kelet-európai országba szállítják az amerikai  gyógyszergyár innovatív készítményeit. 

hirdetés

A több mint 24 ezer négyzetméteres új központot hivatalosan szeptember 3-án adták át Budaörsön, valójában azonban már júniustól működik, s néhány hónapon belül a régió 14 országába juttatja majd el az MSD készítményeit. Mint azt Thomas Straumits, az MSD Pharma Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az ünnepélyes átadáson elmondta: a gyakoribb szállítások következtében a pillanatnyilag kilenc országot kiszolgáló új regionális disztribúciós centrum létrejöttével a magyar betegek is könnyebben és gyorsabban juthatnak gyógyszerekhez.

A beruházással  létrejött az ország egyik legnagyobb validált pharma-hűtőkamrája, amelyben mintegy kilencszáz raklapon tárolhatják 2 és 8 Celsius fok között a  különleges körülményeket igénylő szereket – jelezte egyebek között Magyari Éva, a szállítási, raktározási és csomagolási feladatokat ellátó UPS Healthcare Hungary Zrt. vezérigazgatója. A cég 2006 óta partnere multinacionális gyógyszeripari cégeknek, s büszkék rá, hogy az MSD őket választotta a regionális feladat ellátására.

Méltatta a két cég működését és együttműködését Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere és Sándor Marianna, az Euromedic Pharma Zrt. vezérigazgatója, s például állította az amerikai gyógyszercéget mások elé prof. dr. Poór Gyula,  a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének elnöke is. A mozgásszervi megbetegedések szakértője az orvostársadalom nevében emlékeztetett: nem véletlenül nyerte el háromszor az Év gyógyszere díjat az MSD. Ott voltak az osteoporózis elleni küzdelem elején – megalkották az első molekulát a csontvesztés megállítása érdekében, s a megfelelő kezelések hatására hazánkban kétharmaddal csökkent a combnyaktörések száma. De ma is „az élbolyban van a cég”, amikor az artritiszeket már döntően biológiai terápiával vagy géntechnológia segítségével előállított szerekkel kezelik. Kovács Attila helyettes országos tiszti főorvos pedig egyebek között arra emlékeztetett: az MSD portfóliójának egy részét a megelőzésben nagy szerepet játszó védőoltások képezik, s mint tudjuk, a méhnyakrák elleni oltások mellett hamarosan további daganatok elleni védőoltások „hadrendbe állítása” várható a világban. Kovács Attila reménykeltőnek nevezte az új központ létrejöttét, amely a betegek biztonságos gyógyszerellátása mellett jelentősen hozzájárul Magyarország járványügyi biztonságának fenntartásához is.

*

Az MSD Pharma Hungary Kft. Magyarország ötödik legnagyobb gyógyszeripari cége, éves árbevétele mintegy 25 milliárd forint. A cég közel kétszáz embert foglalkoztat, és az új központtal további húsz új munkahely létesül. A UPS a világ legnagyobb csomagszállító vállalata; globális piacvezető az ellátási lánc és az áruszállítási szolgáltatások területén.

PharmaOnline
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés