hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

6000 gyerek keresi a TOP 50 legfinomabb menzaételt

Több mint 200 osztály jelentkezett eddig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet játékára, így csaknem 6000 gyerek teszteli a menzaételeket és keresi az iskolájában a TOP50 legízletesebb ebédet. A gyerekek szavazataikkal 51 közétkeztetőt neveztek be a játékba, közülük kerül ki 2016-os év közétkeztetője.

hirdetés

Mint arról korábban már hírt adtunk, az OGYÉI „Élj könnyebben!” címmel, a szülőket, a pedagógusokat és a diákokat célzó, az egészséges táplálkozás elveit hangsúlyozó és a közétkeztetésre fókuszáló felvilágosító kampányt indított. Ennek keretében „Keressük Magyarország legfinomabb TOP50 menzaételét és párhuzamosan 2016 közétkeztetőjét.”

A játék kiírása a merokanal.hu weboldalon olvasható el, pillanatnyilag 2016. december 5-től 2016. december 16-ig tartó időszak ételeit figyelik meg a tanulók, hogy azt követően kiválaszthassák a két legfinomabb levest, főételt és harmadik fogást.

Felhívjuk a figyelmet, hogy azokból az iskolákból, ahonnan már egy-egy osztály benevezett december 14-ig a többi osztály is indulhat a pályázaton az év végi kirándulásért. A pályázók között közjegyző jelenlétében 13 osztálynak 100 ezer forintnyi Erzsébet utalványt sorsolunk ki, közli az OGYÉI.

A jelentkező osztályok osztályfőnökeinek regisztrációt követően nevezniük kell az osztályukat a www.merokanal.hu oldalon megadva a közétkeztető cég pontos nevét, majd a két hét leteltét követően le is adhatják az osztály képviseletében a szavazatokat. A játékot szervező OGYÉI által összehívott szakmai zsűri ellenőrzi a recepteket, megnézi, valóban megfelel-e a rendelet előírásainak. A szavazatokat összesítjük, ez alapján kialakul a 10 levest, 30 főételt és 10 desszertet tartalmazó TOP50-es lista.

A listán szereplő ételek receptgyűjteménye elérhető lesz a honlapon, így akár otthon is elkészíthetik a szülők a gyerekek kedvenc ételeit, illetve a siker reményében a közétkeztetők is elleshetnek egymástól néhány tippet. Az a szolgáltató, amelynek a legtöbb étele kerül fel a TOP50-es listára, elnyeri az év közétkeztetője címet.

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés