hirdetés
2022. június. 30., csütörtök - Pál.
hirdetés
hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.

Újabb 34 beteget azonosítottak, így az érintettek összesített száma már 197. Tizenegy gyermeknél vált szükségessé májátültetés. A májgyulladások kóroki háttere továbbra sem ismert; a vezető hipotézis még mindig az adenovírus fertőzés.

Az étrend-kiegészítőnek tűnő, valójában azonban illegális termékeket forgalmazó kampányweboldalak (ezek pár hétig-hónapig léteznek) jellemzőiben azonban sok hasonlóság van. Érdemes ezeket ismerni, ugyanis ennek birtokában sok pénzt és bosszúságot spórolhatunk meg.

A székrekedés az emberek jelentős részét érintő, kellemetlen állapot, amelynek számos oka lehet a mozgásszegény életmódtól a helytelen táplálkozáson át különböző betegségekig.

A Covid-19 betegeknél újonnan diagnosztizált cukorbetegség alacsonyabb vércukorszintekkel, de magasabb gyulladásos markerekkel és az intenzív osztályos kezelés nagyobb kockázatával társul, mint a korábban diagnosztizált cukorbetegség esetében, ám a betegek kb. felében a cukorbetegség rendeződik.

A számos sárga és vörös gyümölcs, zöldség színét adó karotinoidok már régóta foglalkoztatták a tudósokat; a karotinoidkutatás az A-vitamin 20. század elején történt felfedezését követően élénkült fel.

Bár hidegebb időben kevésbé érezzük a szomjúságot, a szervezetnek közel ugyanannyi folyadékra van szüksége, mint nyáron.

Azt már régóta tudjuk, hogy a téli, napfénymentes időszakokban érdemes a D-vitamin-pótlásról gondoskodnunk, de hogy mennyi a javasolt, telítő vitaminmennyiség legyengült állapotban, például koronavírusos betegség esetén, arról új ajánlást fogalmaztak meg a szakemberek.

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.

A keserű vagy sevillai narancs egy citrusféle, amely valószínűleg Délkelet-Ázsiából származik, de mára már megtalálható Európában, Afrikában és Dél-Amerikában is.

hirdetés
hirdetés

Hazánkban a meningococcus baktérium B, C, illetve W típusa okozott eddig megbetegedéseket.2 Az életveszélyes kórkép megelőzésében a védőoltások alkalmazása segítség lehet.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a Növekedés.hu-nak azt mondta, bízik benne, hogy ellensúlyozni tudják a bevételkiesést, amit az orosz-ukrán háború okoz a gyógyszercégnek.

hirdetés

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.