hirdetés
2022. december. 01., csütörtök - Elza.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felavatták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új budapesti székházát, a hatóság fennállásának 60. évfordulóján konferenciát is rendeztek.

A szervezet gyulladásos betegségeihez gyakran társulnak szemészeti szövődmények, melyek korai felismerése előnyös, és célszerű elkülöníteni őket más, hasonló tünetekkel járó szemészeti betegségekről.

hirdetés

blogaritmus

Az ősz beköszöntével egyre több a légúti megbetegedés a környezetünkben. Milyen okai lehetnek ennek?

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.

Összességében az elfogyasztott tea mennyisége lehet a fő tényező. A szokásos egy vagy pár csészés, mértékletes (nem literszámra való) fogyasztás mellett a modern szakirodalom zömmel nem mutatott ki vesekő-kockázat fokozódást, sőt, védőhatásról számol be.

Régóta tartja magát a nézet, hogy naponta legalább 2,5 liter vizet meg kell inni az egészségünk érdekében. A valóság ennél árnyaltabb.