hirdetés
hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

Újabb egymillió Moderna-vakcinát hívtak vissza Japánban

Újabb egymillió Moderna-vakcina felhasználását kellett felfüggeszteni Japánban szennyeződés miatt, miután újabb adagokban találtak idegen anyagokat, írja a Reuters nyomán a 24.hu.

A lap szerint így most már összesen 2,6 millió vakcinát vontak ki átmenetileg a forgalomból, miközben a járvány kezdete óta most van a legerősebb hullám az ázsiai szigetországban. Volt olyan nap ebben a hónapban, amikor az új fertőzöttek száma meghaladta a 25 ezret is.

A szennyeződésről ezúttal Gunma és Okinawa prefektúrából érkeztek jelentések. 1,63 millió dózist már a múlt héten félretettek elővigyázatosságból. Gunma prefektúrában egy apró fekete anyagot találtak egy fiolában, míg Okinawában fecskendőkben azonosítottak szintén fekete illetve rózsaszín anyagot.

A japán egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az incidenseket az okozhatta, hogy helytelenül tették a tűt a fiolába, a gumidugó darabjai pedig beletörhettek abba. A kormány közölte, elővigyázatosságból hívták vissza a több mint két és fél millió oltóanyagot, írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés