hirdetés
hirdetés
2022. október. 01., szombat - Malvin.
hirdetés

Tolódik az új koronavírus-vakcinák beszerzése az EU-ban

Az EU tagállamai közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak a BioNTech/Pfizer cégekkel arról, hogy a Covid-19 vakcina szállítását 2024-ig kitolják, írja a Portfolio.

hirdetés

A terv szerint – amelyet a Financial Times által megszólított források szerint az Európai Bizottság és a vállalatok is előzetesen támogattak – az idei év után szállított adagok 2023 és 2024 között oszlanának meg. A tagállamok jövőre szabadon rendelhetnének további adagokat. A gyógyszergyártók már beleegyeztek egy hasonló lépésbe, amely az idei év elejéről 2022 végére tolná el a szállításokat. Az EU legfeljebb 1,8 milliárd adag oltóanyagra kötött szerződést, beleértve az új vírusváltozatokhoz igazított vakcinákat is. A szerződés jelenlegi formájában csak 2023-ig szól.

Végleges döntés még nem született, a források szerint viszont a tagállamok között széles körű egyetértés van. A bizottság nem volt hajlandó konkrét kérdésekre válaszolni, de kijelentette, hogy szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és a múltban már történtek módosítások a meglévő szerződésekben – írja a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés