hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Szabály szerint az e-recept

Kötelező felírási igazolást adni a betegnek egy éven át, azután a beteg választása szerint kell papír alapon vagy az EESZT útján kiállítani a vényt, írja a WebOrvos a Magyar Közlöny alapján.

hirdetés

A Magyar Közlöny 176. számában jelent meg október 31-én az emberi erőforrások minisztere 29/2017. (X. 31.) EMMI rendelete az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér működéséhez kapcsolódó miniszteri rendeletek, valamint egyéb, gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendelet módosításáról. A rendelet szabályozza az elektronikus vény felírásának, kiadásának feltételeit, hogy milyen adatokat kell az orvosnak, illetve a patikusnak rögzíteni az EESZT-ben. Ezentúl részletezi a felírási, illetve a kiadási igazolás adattartalmát, valamint a pro família és a papír alapú vényen rendelés lehetőségeit.

A szabályozás szerint a felírási igazolást az orvos – a beteg választása szerint – papír alapon vagy az EESZT útján, elektronikus formában adja (ez azért érdekes, mert minden tájékoztatón azt mondták eddig, hogy mindenképpen kötelező a betegnek felírási igazolást adni - a szerk.). 14 éven aluliak részére elektronikus vényen történő gyógyszerrendeléskor minden esetben felírási igazolást kell készíteni.

Bővebben a WebOrvoson.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés