hirdetés
hirdetés
2021. július. 28., szerda - Szabolcs.
hirdetés

Rétvári a K-vitamin hiányról

Többek között a K-vitamin hiányról is kérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumát a képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén. Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára válaszolt.

Szabó Sándor (MSZP) arról beszélt, hogy tavasszal robbant a hír, miszerint a magyar gyógyszertárak polcairól eltűnt a K-vitamin, amely az újszülöttek számára nélkülözhetetlen. Most ismét arról szólnak a hírek, hogy óriási hiány van ebből a vitaminból – mondta. Kijelentette: nem lehet elfogadni ezt a helyzetet, és kérdés, hogyan fordulhatott elő megint ez a hiány.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: fontos, hogy a vitaminkészletek elegendőek legyenek, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) folyamatosan azon dolgozik, hogy minden érintettnek elegendő K-vitamin jusson, és ha bármilyen probléma merülne fel, azt kezelje. A K-vitamin behozatala több országból megoldható, így az ellátás folyamatos  közölte.

LMP: hogyan lehet megoldani a gyógyszerhiányt?

Csárdi Antal (LMP) azt kérdezte, hogy a kormány milyen megoldásokat kínál a gyógyszerhiány ellen.

Rétvári Bence kijelentette, az a cél, hogy minden beteg számára biztosítani tudják a gyógyszereket. Hozzátette, az OGYÉI folyamatosan vizsgálja, hogy milyen gyógyszerekből milyen készletek állnak rendelkezésre, mikre van szükség, illetve milyen helyettesítő gyógyszereket lehet behozni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés