hirdetés
hirdetés
2022. december. 08., csütörtök - Mária.
hirdetés

Rejtély, ki fizeti majd a gyógyszeripari különadót

Az ágazat már most is jelentős adó- és járulékbefizető, a gyógyszerkassza minden ötödik forintját a gyártók fizetik be, részben különadók formájában, írja a VG.

hirdetés

A kormányinfón elhangzottak szerint a gyógyszerforgalmazóktól évente 20 milliárd forint extra profitot vesznek el. Még nagyon friss az az információ, hogy azt a 20 milliárd forintot, amiről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszélt, pontosan a gyógyszerszektor mely területéről veszik el, és még nem tudjuk, hogy ez mennyiben érinti a gyógyszer-nagykereskedelmi szektort, – mondta a VG-nek Kaló Tamás, a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója, a Gyógyszer- Nagykereskedők Szövetségének alelnöke. 

Azt tudni kell, hogy a gyógyszer-nagykereskedelmi szektor az utóbbi években nem ért el extra profitot, nyereségessége a forgalom 1,5 százalékát éri el – tette hozzá az alelnök. Kiemelte, a teljes gyógyszer-nagykereskedelmi szektor nyereségessége tízmilliárd forint körülire tehető. A gyógyszer-nagykereskedőkkel nem egyeztetett a kormány, mondta Kaló Tamás, véleménye szerint inkább a gyógyszergyártókra vonatkozhat az extra új adó.

A gyógyszergyártók bele sem mernek abba gondolni, hogy mivel járna az, ha további extra adót vetne ki a kormány az ágazatra, mondták a lapnak  gyógyszeripari szakemberek. Azt mondták kíváncsian várják a Magyar Közlönyt, amiben megjelenik majd a kormányrendelet.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés