hirdetés
hirdetés

Pozsony lehet a befutó

Szakértők szerint valószínűleg Pozsonyba vagy Milánóba költözik az Európai Gyógyszerügynökség, amely évente több tízezer vendéget fogad szerte a világból, írja a Financial Times nyomán a Napi.hu.

hirdetés

A Financial Times a Napi.hu szerint vezető diplomatáktól úgy értesült, hogy Pozsony és Milánó meg tudta előzni Amszterdamot és Koppenhágát az esélyesek listáján. A tét óriási: a pénzügyi lap szerint az EMA nem egyszerűen a brexit miatt a szigetországból távozó európai intézmények közül a "legzsírosabb falat", hanem a 40 európai uniós speciális intézmény "koronaékszerének" számít.

A gyógyszerügynökség 900 teljes munkaidős alkalmazottal dolgozik és minden áldott évben 35 ezer vendég - szabályozó hatóságok munkatársai, tudományos kutatók - érkezik a világ minden tájából az EMA-hoz tárgyalni. Ez a szervezet adja ugyanis ki az új gyógyszerek EU-s értékesítési engedélyeit, amivel egy irtózatosan nagy világszintű biznisz egyik központi szereplője.

Az ügynökség hatalmas presztízse és a befogadásával járó óriási anyagi haszon brutális versenyre késztette az érte versenybe szálló országokat. A magyar kormány nem szállt be a brexit miatt költöző európai intézményekért folyó küzdelembe. A szlovák vezetés viszont nagyot kaszálhat azon a bátor döntésén, hogy kiszemelte Pozsonynak az EU-s csúcsintézményt.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés