hirdetés
hirdetés
2022. január. 22., szombat - Vince, Artúr.
hirdetés

Postán érkeznek a pszichoaktív szerek

Tíz drogfogyasztóhoz jutottak el a nyomozók, miután egy postán rendelt csomagban új pszichoaktív szereket találtak, írja a SonLine.

Új jelenség figyelhető meg a kábítószerpiacon, mert mostanában a dizájner drogok visszaszorulása jellemző, és egyre inkább visszatérnek a klasszikus szerek, tudta meg a SonLine Szemelyácz János addiktológustól, az Indít Közalapítvány szakmai vezetőjétől. Ez kedvezőbb, mert a régi narkotikumok hatásairól már többet tudnak a szakemberek. A minden hónapban új hatásmechanizmussal jelentkező, és gyakran fatális következményekkel járó dizájner drogok terjedése, amely három-négy éve volt a csúcson, sokkal veszélyesebb tendencia volt.

A szegényebb rétegeknél, a vidéki szegregátumokban azonban még mindig a szintetikus kannabinoidok a legnépszerűbbek, mint herbál vagy biofű – mondta Szemelyácz János. – A 20 év alatti fiataloknál a herbál az olcsósága miatt jóval nagyobb arányban van jelen, ez rendkívül káros, hogy éppen a serdülők között terjed.

Az addiktológusok újabban azt is tapasztalták, hogy a drogterjesztők rossz minőségű vadkendert szintetikus szerekkel dúsítanak fel, és klasszikus holland fűként adják el. A szakértő hozzátette: aki az illegális piacról szerzi be a drogot, számítson arra, hogy ott nincs minőségbiztosítási rendszer.

(forrás: Sonline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés