2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.

Pályázat a Rozsnyay Mátyás Emlékverseny Hungaropharma Ösztöndíjra

A Hungaropharma Zrt. az előző évekhez hasonlóan pályázatot ír ki a 2020. május 15-17-én, Kecskeméten megrendezésre kerülő Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen induló fiatal gyógyszerészek támogatására.

Az ösztöndíj pályázaton részt vehet minden olyan 35 év alatti gyógyszerész, aki regisztrált tagja a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságnak, a tagdíjat 2020. évre befizette, illetve aki diplomáját 10 éven belül szerezte meg, munkáját közforgalmú, vagy intézeti gyógyszerellátásban látja el, vagy a gyógyszer-kereskedelemben, illetve a gyógyszerfelügyelet területén dolgozik és vállalja, hogy tudományos munkát végez az MGYT által megjelölt témák egyikében vagy egyéb, a gyógyszerészi gyakorlatban felmerült probléma megoldását kutatja tudományos módszertannal.

A pályázati támogatásban részesülő gyógyszerész feladatai:

A 2020. évi Rozsnyay Mátyás Emlékversenyre versenyelőadást készít, ott előadást tart a választott témájából. Havonta beszámolót küld a versenyelőadásának aktuális státuszáról a Hungaropharmának, továbbá hozzájárul, hogy a tudományos munkájának rövid összefoglalója megjelenjen a Hungaropharma gondozásában megjelenő külső kommunikációs csatornák egyikén (Honlap, Horizont Magazin, Facebook oldal).

A pályázati támogatás:

• 3 fiatal gyógyszerész részére,

• 2 hónapos felkészülésére (március-április), illetőleg a versenyen való részvételének (május) biztosítására fordítható,

• a mértéke havi bruttó 100 000 Ft (összesen bruttó 300 000 Ft),

  • valamint további bruttó 100 000 Ft elismerésben részesülhet az a fiatal ösztöndíjas gyógyszerész, aki a verseny alapszabálya szerint az emlékverseny győztese lesz, vagy bekerül a Rozsnyay Mátyás Emlékverseny közforgalmú gyógyszerészet, vagy kórházi-klinikai gyógyszerészet, vagy gyógyszer-kereskedelem és –felügyelet kategóriákban az első három helyezettek egyikébe.

A jelentkezés határideje: 2020. február 8. 12.00 óra.

További részletek

Jogszabályfigyelő

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.