hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Oroszország két külföldi vakcinát tesztel

Két külföldi koronavírus-vakcina engedélyeztetését mérlegeli Oroszország, az eljárás a klinikai tesztelés stádiumában tart, jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese újságíróknak Moszkvában pénteken, miközben az új fertőzöttek száma megközelítette a százezret.

hirdetés

Medvegyev elmondta, hogy az AstraZeneca és egy kínai cég oltóanyagáról van szó. A tisztségviselő hangsúlyozta, hogy Oroszország nem tiltotta be a külföldi vakcinák alkalmazását, de meg kíván győződni arról, hogy legalábbis ártalmatlanok.

Oroszországban jelenleg hat saját fejlesztésű vakcinát használnak a lakosság átoltására. A moszkvai egészségügyi tárca közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) februárban küld újabb delegációt Oroszországba az első orosz oltóanyag, a Szputnyik V nemzetközi engedélyeztetési eljárásának keretében.

Az orosz operatív törzs pénteken közölt adatai szerint az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma 98 040-nel 11 502 657-re nőtt. Az aktív esetek száma 1 014 017. Kórházba 14 046 pácienst szállítottak, 9,7 százalékkal többet, mint egy nappal korábban. Az elmúlt egy nap alatt 673, a járvány kezdete óta pedig 329 443 embert halt meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés