hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Orbán: Főként exportra gyártanak majd Szputnyikot Debrecenben

Debrecenben lesz olyan oltóanyag gyár, ahol tudunk majd gyártani orosz vakcinát, mondta a Telex szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című músorában.

hirdetés

Szputnyikból és Szputnyik Light-ból is nagyon nagy lesz a kereslet a következő években – hangzott el a Telex tudósítása szerint a Kossuth Rádióban a szokásos, péntek reggeli, miniszterelnöki interjú során.

Orbán Viktor úgy vélte, az orosz vakcinák iránt ma is nagyobb a kereslet, mint amennyit az oroszok gyártani tudnak, így most gyártóhelyeket keresnek. Nálunk Debrecenben lesz olyan oltóanyag gyár, ahol tudunk majd gyártani orosz vakcinát. Ez a kormányfő szerint főként exportra menne, a magyarok továbbra is választhatnak majd a vakcinák közül.

A debreceni gyárnál az a cél, hogy valamennyi itthon használt vakcinát, nem csak a koronavírus-oltóanyagokat is elő tudja majd állítani. A Pfizer antivirális gyógyszeréből venni tudunk, gyártani csak akkor, ha a Pfizer is így akarja. A debreceni gyár egy összeurópai vakcinagyártó-hálózat része lesz – mondta a miniszterelnök.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés