hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 12., szerda - Klára.
hirdetés

Oltásellenes propaganda miatt nyomoztak

Felmerült a gyanú, hogy az Amazon raktárain keresztül terjeszthetik a propagandájukat a brit oltásellenesek, miután egy Hampshire-i anya HPV-oltást ellenző szórólapot talált a fiának vett gyerekkönyvben, amit az online boltból rendelt – írja a Guardian nyomán az Index.

hirdetés

Lucy Boyle még április elején vett több gyerekkönyvet az Amazonon a fia tizenkettedik születésnapjára, a fiú nekilátott az egyiknek, de pár oldal átlapozása után egy szórólapra bukkant, ami szerint a HPV elleni oltás egyebek mellett terméketlenséget, bénulást, petefészek-elégtelenséget és halált okoz.

A nő elmondása szerint a fiú eléggé megijedt a szórólaptól, mert éppen most fogja megkapni az oltást az iskolában. Boyle szerint az üzenetet egyértelműen nem a szülőknek, hanem a gyerekeknek szánták. A nő az Amazont és a könyvet kiadó Oxfordi Egyetemet is megkereste, végül pedig sikerült is beszélnie az online bolt egyik vásárlói kapcsolatokért felelős menedzserével. A férfi elnézést kért az eset miatt és megígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. Az Amazon egyik alkalmazottja azt is elmondta a nőnek, hogy sosem találkozott még ilyen oltásellenes propagandával, de a cég dolgozói korábban találkoztak már hasonló, könyvekbe rejtett szórólapokkal.

Az Amazon aztán hétfőn arról tájékoztatta a nőt, hogy minden raktárat átnéztek, ahol a könyv megtalálható, köztük azt is, ahonnan ezt a példányt kiszállították, de nem találtak arra utaló bizonyítékot, hogy itt tették volna bele a szórólapot a könyvbe. Közben a kiadó is vizsgálódni kezdett az ügyben, de ők sem találták nyomát hasonló szórólapoknak.

Az Amazon egyébként nemrég két olyan könyvet is visszavont, amikben a szerzők a védőoltások és az autizmus kapcsolatát firtatják szintén nem túl tudományos megközelítéssel, és az oltásellenes dokumentumfilmeket is eltávolította a kínálatából, írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés