hirdetés
hirdetés
2020. február. 28., péntek - Ákos, Bátor.
hirdetés

Október 14-ig pályázható a Nekem Szól! Egészségértés díj

Október 14-ig lehet pályázni az idén harmadik alkalommal meghirdetett Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 400 ezer forint fődíjazású pályázatának célja, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat.

hirdetés

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) azzal a céllal indította el 2016-ban a Nekem Szól! Egészségértés pályázatát, hogy feltérképezze, díjazza és bemutassa a legsikeresebb egészségértést fejlesztő hazai programokat. Az egészségértés ügyének felkarolásával az AIPM célja, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: fontos, hogy jól értsük és használjuk az egészségünkkel kapcsolatos információkat. A jobb egészségértésűek ugyanis jobban követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, ezáltal jobb általános egészségügyi állapotban és tovább élnek.

„Az egészségértés fejlesztése azért is kiemelt célunk, mert egyesületünk reprezentatív kutatásának eredményei szerint Magyarországon minden második embernek problémát okoz az egészségével, gyógykezelésével kapcsolatos információk megértése, ami a társadalom egészségügyi állapota mellett az egészségügyi ellátórendszer kapacitásaira, és a munkaerőpiacra is negatívan hat” – mondta el a pályázat kapcsán dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

A Nekem Szól! 2018 Egészségértés Díjra természetes személyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak olyan programokkal, amelyek támogatják az alaposabb egészségügyi tájékozottságot. A pályázatra kommunikációs és oktatási programokkal, informatív betegtájékoztató kiadványokkal, mobil applikációval vagy egyéb, az egészségértést fejlesztő programokkal lehet nevezni.

A kategóriák győztesei bruttó 200 000 forintos, míg a második helyezettek egyenként 100 000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50 000 forintos pénzdíjban részesülnek. A fődíj a kategóriagyőztest megillető 200 000 forinton felül további 200 000 forint, azaz összesen 400 000 forint, továbbá idén külön elismerésben részesül a legjobb népegészségügyi fókuszú pályázat is.

A pályázatra 2018. január 1. és 2018. október 14. között Magyarországon futó egészségértést támogató projektekkel lehet nevezni. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek a www.aipm.hu/nekemszol oldalon érhetőek el.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés