hirdetés
hirdetés
2021. december. 04., szombat - Borbála, Barbara.
hirdetés

Néhány ezer forintért árulnák a koronavírus elleni tablettákat

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) programot indít, hogy a szegényebb országok tisztességes hozzáférést kapjanak a koronavírus elleni vakcinákhoz, tesztekhez és kezelésekhez – számolt be a Reuters nyomán a VG.

A gyógyszereket az enyhe tünetekkel rendelkező betegeknek is biztosítanák, darabokként mindössze 10 dollárért (kicsivel több mint háromezer forint), előreláthatólag a Merck & Co (MRK.N) kísérleti tablettája lesz az egyik készítmény, amelyet eljuttatnának a betegekhez.

A WHO dokumentumai alapján a védekezéshez szükséges eszközöket jövő szeptemberig el kell juttatni az arra rászorulóknak és ehhez az ACT akcelerátornak is szerepet kell vállalnia.

A program értelmében mintegy egymilliárd tesztet juttatnának el a szegényebb nemzetekhez, a világszerte 120 millió beteg kezeléséhez szükséges gyógyszereket biztosítanának az elkövetkező 12 hónapban becsült mintegy 200 millió új esetből.

A tervek rávilágítanak arra, hogy a WHO hogyan akarja viszonylag alacsony áron beszerezni a gyógyszer- és tesztkészleteket, miután a gazdag nemzetek a világ készleteinek jelentős részét magukénak tudják, és így a világ legszegényebb országai kevés vakcinát szerezhettek be.

A Covid elleni globális védekezést segítő ACT akcelerátor szóvivője elmondta, az október 13-án kelt dokumentum még egyeztetés alatt álló tervezet, és nem kommentálják a tartalmát, mielőtt véglegesítik. A dokumentumot elküldik a globális vezetőknek is a G20 -as csúcstalálkozó előtt, a hónap végén, közli a lap.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés