hirdetés
hirdetés
2021. március. 04., csütörtök - Kázmér.
hirdetés

Moszkvában hétmillió embert kell beoltani

Hétmillió embert kell beoltani Moszkvában a Covid-19 terjedése elleni küzdelem keretében, jelentette ki Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Rosszija 1 televízió által vasárnap sugárzott interjújában. Az Oroszországban egy nap alatt kimutatott új koronavírusos-fertőzöttek száma szombaton először haladta meg a 29 ezret.

hirdetés

"A jövőben 6-7 millió embert kell beoltanunk, egy ilyen gépezetet nem lehet azonnal mozgásba hozni. Fokozatosan kell belekezdeni, ki kell dolgozni a digitális bejelentkezés mechanizmusát és a hűtési láncolat, a szállítás és tárolás mozgásának logisztikáját" - mondta Szobjanyin.

A mintegy 12,5 millió lakosú orosz fővárosban szombaton kezdődött meg a széles körű vakcináció. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán arra utasította Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettest, hogy készítse elő a koronavírus elleni országos védőoltáskampány jövő heti megkezdését, elsősorban az orvosok és a tanárok körében. Putyin elmondta, hogy tudomása szerint már több mint kétmillió adagnyi Szputnyik V áll rendelkezésre, ami lehetőséget ad "ha nem is a tömeges, de a széles körű" vakcinációra.

Szobjanyin elmondta, hogy Moszkvában a vakcinatesztelés harmadik szakaszára 45 ezer önkéntes jelentkezett, akik közül 25 ezret már beoltottak. A fővárosban szombaton 70 védőoltási rendelő nyílt meg, ezek száma az év végéig 170-re bővül.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 79,3 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 545 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 533 862 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés