hirdetés
hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.
hirdetés

Az SZTE nevével is visszaélnek

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinikája és igazgatója nevével visszaélve, több cikkben hamisan reklámoznak olyan készítményeket, amelyek az érrendszeri betegségeket gyógyítják.

hirdetés

Az online felületen elérhető írásokban a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika vezetőjét kérdezik – az egyik írásban egy bizonyos dr. Kovács György professzort, a másik cikkben pedig dr. Gábor Katonát – az érrendszerről. A nagyobb hatás kedvéért a hamis interjúk mellé az állítólagos professzorok fotóit is mellékelték.

A szakmainak feltüntetett írások azt állítják, hogy a készítmény „1,5 hónap alatt 4 kiló koleszterin plakkot old fel, majd vezet ki a szervezetből”, az „ereket kitisztítja”, és az életet akár 11–17 évvel is meghosszabbítja.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika igazgatója, dr. Lázár György professzor hangsúlyozza, hogy a hirdetés a Sebészeti Klinikára hivatkozik ugyan, de a benne szereplő információkból semmi sem igaz. Visszaélés történt a klinika nevével.

A Szegedi Tudományegyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket, és egyben felhívja a  lakosság figyelmét, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett formában és helyről, szakorvossal történő konzultációt követően szerezzenek be.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés