hirdetés
hirdetés

Mítoszok listáját cáfolná a NÉBIH

Sok a különböző élelmiszerbiztonsági mítosz és városi legenda, a fogyasztó pedig nem mindig tudja, hogy kinek és mit higgyen el. Ezen változtatna a NÉBIH az Infostart szerint.

hirdetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely a honlapján található kérdőív segítségével próbálja eloszlatni a mítoszokat, megvizsgálja azok valóságtartalmát, ídja hírül az Infostart.

Az élelmiszerbiztonsági mítoszok olyan élelmiszer-biztonságról szóló, többnyire hamis információkat tartalmazó állítások, tanácsok vagy vélelmek, amelyek széles körben elterjedtek. A NÉBIH a honlapján azt kéri, hogy gondoljuk végig az élelmiszer vásárlásának, hazaszállításának, elkészítésének, elfogyasztásának, otthoni tárolásának egész folyamatát, és adjunk meg olyan élelmiszerbiztonsági állításokat, régi „bevált” praktikákat, tanácsokat, amelyekről gyanítjuk, hogy nem tudományos tényeken alapulnak.

Azt ígérik, hogy az összegyűjtött mítoszokat a Nébih szakemberei, az élelmiszertudomány képviselőivel közösen megvizsgálják és értékelik, az eredményekről pedig közérthető formában, rendszeres időközönként beszámolnak majd. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyik fontos célja a szemléletformálás, hisze az élelmiszerbiztonság fenntartásának egyik nélkülözhetetlen szereplője a tudatos és felkészült vásárló - áll a Nébih közleményében.

(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés