hirdetés
hirdetés
2020. április. 07., kedd - Herman.
hirdetés

Mike László az új országos tisztifőgyógyszerész

Dr. Mike Lászlót bízta meg október elsejével az országos tisztifőgyógyszerészi teendők ellátásával az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója, dr. Pozsgay Csilla.

hirdetés

A Tisztifőgyógyszerészeti Főosztály élén álló Mike László gyógyszerész, jogász, okleveles egészségügyi menedzser és gyógyszerügyi szervezés és -igazgatás szakképesítéssel rendelkezik – olvasható az OGYÉI közleményében. Első diplomáját a szegedi gyógyszerészi karon szerezte, majd jogi területen folytatta tanulmányait, jogászi végzettséggel is rendelkezik. Először gyógyszerészként helyezkedett el egy közforgalmú gyógyszertárban, majd 2005-től az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) gyógyszerész-jogi szakmai tanácsadójaként is tevékenykedett. Eddigi szakmai tevékenysége alatt sikerült kialakítania – többek között – Magyarországon több kórházra kiterjedő közös gyógyszer-és egyéb egészségügyi fogyóanyag beszerzési rendszert, illetve Közép-Kelet Európában beindított egy átfogó, minden gyógyszerformára kiterjesztett, transzparens automatizált kórházi gyógyszerellátási rendszert is.

Jelen korunk rengeteg szakmai, gazdasági, jogi és egzisztenciális kihívással, nehézséggel küzd, mellyel pályakezdő és gyakorlott, fiatal és idősebb kolléga egyaránt szembesül – mondta Mike László kinevezése apropóján. – Mégis a problémák kezelése és az ügyek megoldása során a legfontosabb igazodási pontnak az embert, emberséget, a megértést, a jóhiszemű magatartást és egymás segítését kell a középpontba helyeznünk. Minden mást a jog és a gazdaság törvényei szabályoznak, melyek szintén keretet adnak tevékenységünknek.

Elkötelezett vagyok abban, hogy egy szakmailag felkészült, emberséges, segítőkész, problémamegoldó és problémát átlátó, piaci, verseny és egyben igazi szolgáltató szemlélettel rendelkező, a „valós élet talaján mozgó", ugyanakkor hatékony és eredményes tisztigyógyszerészi rendszer működjön mihamarabb hazánkban. Az alapvető szemléletváltáshoz és bizonyos módszertani változtatásokhoz azonban időre van szükség – állítja az országos tisztifőgyógyszerész, aki reméli, hogy mindennek első jeleit mihamarabb észlelni fogják a gyógyszerész kollégák kelettől-nyugatig.

Elmondta azt is, tevékenységét és szakmai terveit két hívószó jellemzi: a tradíció és az innováció. "Tradíció abból a szempontból, mely talán a XIX. század és a XX. század polgári gyógyszerész társadalmára volt leginkább jellemző (emberi értékek, társadalmi megbecsültség, tudás alapú szakmai és emberi tekintély, viselkedés kultúra). Innováció pedig abból az aspektusból, mely korunk egyszerű jelenéből és valóságából fakad. Innovatívnak kell lennünk, modern és hatékony eszközöket, módszereket kell alkalmaznunk, mely mind-mind abban lesz segítségünkre, hogy a betegeink gyógyszer ellátása, biztonságos, gazdaságos, hatékony és eredményes legyen úgy, hogy közben a rendelkezésre álló források törvényesen és jogszerűen legyenek felhasználva."

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés