hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Mentorprogram a Bajcsy kórházban

Huszonkét, pályaválasztás előtt álló diákot fogadott a Bajcsy kórház intézeti gyógyszertára, amit az ország egyik legjobb kórházi gyógyszertárának tartanak.

hirdetés

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány Mentorprogramja keretében az ország minden tájáról hozzánk érkező fiataloknak a kórházi-klinikai gyógyszerészettel mint hivatással volt lehetőségük megismerkedni.

A programot Óváry Csaba főigazgató és a 21 mentor egyike, Higyisán Ilona nyugalmazott főgyógyszerész nyitotta meg, az eseményen részt vett Révai Róbert orvosigazgató is.

Az egészségügyi pályát választó mai generáció már azt tapasztalhatja, hogy soha ennyi kezelési mód nem állt még rendelkezésre a különböző betegségek gyógyítására – emelte ki nyitóbeszédében Óváry Csaba. – Ez egy szerencsés helyzet, hiszen ez is hozzájárul az egészségügyi hivatások sokszínűségéhez, és különösen fontos, hogy a gyógyító team-eket alkotó valamennyi diszciplinából legyen utánpótlás. Ezért is kiemelten fontosak az ilyen pályaorientációs rendezvények. A főigazgató megköszönte a 21 Nő az Egészségügyért Alapítványnak, hogy felkarolták ezt az ügyet és a Bajcsy kórház is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Az érdeklődő fiatalok először Csontos Diána főgyógyszerész és Tiszai Zita kórházi-klinikai szakgyógyszerész előadásában ismerkedtek meg az intézeti gyógyszertár működésével, a kórházban betöltött szerteágazó szerepével, valamint megtekinthették a kórházi-klinikai gyógyszerészek napi rutinfeladatait is.

A mentorprogram résztvevőinek bemutatták az intézeti gyógyszertár részlegeinek működését: a gyógyszerész kollégák a diákok számára emlékezetes példákon keresztül szemléltették mindennapi munkájukat.

Gyógyszerek helyett cukorka került a HDMedi automata „unit-dose" csomagjaiba, a látogatók megillatolhatták és megcsodálhatták a mentol és a kámfor eutektikus elegyét, ahogyan kenőcsbe keverhető, ételfestékkel színezett oldattal próbálhatták ki a citosztatikumok készítésekor a biztonságos munkavégzést szolgáló zárt rendszereket és a CATO-szoftvert. Megismerhették a közforgalmú Borostyán patikában előforduló különleges recepteket és a gyógyszerész kapuőr funkcióját is.

Az intézeti gyógyszertár munkájának bemutatásában résztvevő gyógyszerész kollégák: Pflielger Blanka, Kovács Anna, Árok Renáta,  Balogh Artúr, Csoór-Tóth Anita és Holp Kirill.

A napot kollégák szakmai felkészültsége mellett a mentorprogram diákjainak lelkes érdeklődése tette teljessé (fotó: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet)
A napot kollégák szakmai felkészültsége mellett a mentorprogram diákjainak lelkes érdeklődése tette teljessé (fotó: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet)

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés