hirdetés
hirdetés
2021. április. 13., kedd - Ida.
hirdetés

Menczer Tamás szerint egész Európa az orosz és a kínai vakcinára vár

Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett, mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

hirdetés

Menczer Tamás azt mondta, Magyarország minden elérhető uniós vakcinát lekötött, ami októberig beérkezhet. Szerinte jelenleg sem az a probléma, hogy a kormány ne kötött volna le elegendő vakcinát, hanem az, hogy ezek az oltóanyagok nem érkeznek meg, hiszen a brüsszeli beszerzéseken keresztül mostanáig a rendelt mennyiség mindössze öt százaléka érkezett meg.

Elmondta azt is, a kormány vakcinabeszerzésének hatékonyságát mutatja, hogy a legutóbbi statisztikai adatok szerint Magyarország a harmadik állam az Európai Unióban az átoltottság alapján. Megjegyezte, hogy újabb orosz és kínai vakcinaszállítmányok várhatók, így azt reméli, hogy a magyar mutatók továbbra is javulni fognak.

Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az Európai Unióban semmilyen megállapodás nem született eddig arról, hogy az oltásigazolvány kit és mire jogosít fel.

Ez jelenleg úgy néz ki, hogy majd valamikor valakik kapnak valamit, ami valamire majd feljogosítja őket, fogalmazott Menczer Tamás, hozzátéve, mivel egész Európa az orosz és a kínai vakcinára vár, nehezen elképzelhető, hogy az ezekkel beoltott embereket kirekesztenék.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés