hirdetés
hirdetés
2022. november. 30., szerda - András.
hirdetés

Megkezdődött a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezetének kongresszusa

Ma Bécsben megkezdődött a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezetének (EAHP) kongresszusa, amelyen a megalapítás 50. évfordulóját is ünneplik.

hirdetés

A gyorsan változó világban a kórházi gyógyszerészetnek egyre nagyobb a szerepe, amit a fertőzések és az antibiotikum-rezisztencia elleni küzdelem, a vakcinálás és a gyógyítás új módszerei eszközei is jeleznek, írja közleményében dr. Süle András, az MGYK-KKTSZ elnöke.

A kongresszus válaszokat keres a jelen kihívásaira. Miközben a kórházi gyógyszerészek a gyógyítás "frontvonalában", a betegosztályokon végzik munkájukat, ki kell terjeszteni kompetenciájukat az olyan új területekre is, mint az immunológia, az infekciókontroll, a humán genom és a sejtszabályozás. A high-tech eszközök alkalmazása és a – semmivel sem helyettesíthető – személyes gyógyszerész-beteg kapcsolat együtt jelöli ki a jövő kórházi gyógyszerészetének útját.

Az egész világon problémát okoz az új gyógyászati lehetőségek és elérhető források korlátainak összeegyeztetése. Ennek megfelelően a konferencia egyik kulcstémája az értékalapú egészségügyi ellátás és a forrásokhoz igazodó finanszírozási modell megalkotása. A másik fontos részben azt járják körül, mi számít igazán a pácienseknek, míg a harmadik fő téma a sejt- és génterápia. Túl ezen – egyéb témák mellett – az egyes szekciók foglalkoznak az orvosi eszközök 3D-s nyomtatásávala bakteriofágok alkalmazásával az antimikrobiális gondozásban és a bizonyítékok alapján történő, gyógyszerterápiás döntéshozással – áll a közleményben.

(forrás: Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete, MTI-OS)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés