hirdetés
hirdetés

Meghívó a Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemre

Mától lehet jelentkezni a Magyar Gyógyszerész-történeti Társaság idei Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemére, amelyet 2017. július 6-9. között Egerben rendeznek meg.

hirdetés

A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság (MGYTT) idén is megrendezi hagyományos Gyógyszerésztörténeti Nyári Egyetemét, amelynek Heves megye székelye ad otthont. Az immár XIV. alkalommal megrendezett esemény fő témája a „Gyógyszertári szerepkörök, gyógyszerészi munkakörök” történeti áttekintése.

A Nyári Egyetem tervezett programja szerint a résztvevők megismerhetik többek között a vény nélkül kapható gyógyszerek és a gyógyszertári asszisztens munkakör történetét, de megtudhatják azt is, milyen szerepet játszottak a gyógyszerészek a hazai gyógyvizek és ásványvizek vizsgálatában, továbbá milyen titkokról árulkodnak háromszáz év gyógyszereinek fotói, ha a gyógyszerésztörténész kellő mélységben foglalkozik velük. A gyógyszerésztörténeti érdekességek tárházából az is kiderül, ki volt a szegények orvosa, melyik volt az a patika, ahol bárki ingyen „Kígyó”-gyulhatott a betegségéből, vagy milyen volt a jó egri víz és miért mondták, hogy csak gyógyszertárban készülhet. Mindemellett a Nyári Egyetem hagyományos kirándulásai sem maradnak el: az érdeklődők az egri várban tett látogatás mellett a száz rózsa nyomába eredhetnek és felfedezhetik a huták csodálatos világát.

További információk és a jelentkezési lap a www.gyogyszeresztortenet.hu weboldal XIV. Nyári Egyetem – Eger menüpontjában érhetők el.

Facebook: https://www.facebook.com/events/299491223813270/

Dr. B. D.
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés