hirdetés
hirdetés

Meghalt Luxné dr. Gecső Éva

Luxné dr. Gecső Éva hosszan tartó komoly betegséggel való küzdelem után szeptember 18-án elhunyt.

hirdetés

Gecső Éva 1957. október 1-jén Budapesten született. 1981-ben Budapesten végzett gyógyszerészként, a gyógyszerészdoktori fokozatot 1995-ben szerezte meg. Pályájának kezdetétől 1996-ig a Richter Gedeon Rt. Farmakológiai Kutató Központjában dolgozott, majd az Egészségügyi Minisztérium Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztályának munkatársa. 2014. október 1-jétől az ENKK, majd 2015 áprilisától az OGYÉI Kábítószerügyi Főosztálynak vezetője.

A minisztériumban feladatai közé tartozott a kábítószerekkel, pszichotróp a nyagokkal és új pszichoaktív anyagokkal, valamint az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos új jogszabályok megalkotásához, továbbá a hatályos rendeletek módosításhoz szükséges döntés-előkészítő folyamat koordinálása, különös tekintettel a gyógyszerészszakmai szempontok érvényesítésére.

Sok éven keresztül lelkesen és kitartóan dolgozott a WHO által kezdeményezett nemzetközi ATOME ( Access to Opioid Medication in Europe ) projekt magyarországi megvalósulásáért, amelynek célja az ópiát alapú erős hatású fájdalomcsillapítókhoz való hozzáférés javításának elősegítése a jogszabályi háttér korszerűsítése, a gyógyszerfelírási szokások, a betegek és az egészségügyi szakemberek hozzáállásnak befolyásolása révén, ideértve az akut és krónikus fájdalomcsillapításra, valamint a palliatív ellátásra vonatkozó ismeretek bővítését az orvosok képzése során. Az ő tevékenységének is köszönhető, hogy a fokozottan ellenőrzött kategóriába tartozó gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról átlátható szabályozás alakult ki, valamint az e körbe tartozó gyógyszerek felírása egyszerűbbé vált az orvosok számára, illetve a palliatív orvoslás licenc bevezetése megvalósulhatott a szakorvosi képzésben, közli a kamara honlapja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés