hirdetés
hirdetés

Már a gyógyszertárakban a K-vitamin

Már nincs hiány a létfontosságú K-vitaminból, melyet vérzékenység ellen adnak az anyatejjel táplált csecsemőknek. Már a patikákban van a készítmény, adja hírül a szoljon.hu.

hirdetés

Hogy pótolni tudják a készletet, június végén öt nagykereskedő engedélyt kapott az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől több hónapra elegendő, több mint ötvennyolcezer doboz külföldi készítmény behozatalára, ezekből már a patikákban is vannak. Csakhogy a korábbihoz képest körülbelül nyolcszoros áron lehet megvenni.

– Igen, a napokban megérkezett hozzánk is az új szállítmány K-vitamin – válaszolták a szoljon.hu kérdésére az egyik szolnoki, gyermekorvosi rendelő mellett álló patikában. A gyógyszerész az árakat is elmondta, az új készítmény a támogatással együtt mintegy 2850 forintba kerül. Ez korábban az országos készlethiány kialakulása előtt, szintén támogatással 365 forint volt. Hozzátette, eddig még nem vásároltak a jóval drágább készítményből.

– Eredetileg 809 forint volt a K-vitamin-készítmény ára, támogatással együtt 365 forint. Újabban kétféle gyártmány van forgalomban, az egyik 5500 forintért jött ki és nincs rajta támogatás, a másik pedig 3300 forint, és támogatással együtt, melyet július elsején raktak rá, 2850 forint – erősítette meg információt dr. Rőczey Norbert, a Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei elnöke, aki egyben az egyik helyi gyógyszertár vezetője.

– Maguk a gyógyszertárak nem adhatják azért drágábban a szert, mert hiány van belőle. Mi is drágábban kaptuk, azért adjuk drágábban. Általában ilyen esetekben a korábbi rendelésekhez képest lehet igényelni a gyógyszert, vagyis egy patika nem halmozhat fel nagyobb készletet – hangsúlyozta.

A szakember hozzátette, a készítmény ára a hazai gyártás újraindulásával visszacsökken majd.

(forrás: szoljon.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés