hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést a koronavírus ellen, írta közösségi oldalán a külgazdasági és küllügyminiszter csütörtökön.

hirdetés

Bejegyzésében Szijjártó Péter rávilágított: a háború miatt egyre kevesebb szó esik róla, de sajnos a világjárvány elleni küzdelem még nem ért véget, sőt oltóanyagok hiányában jelenleg is sok ország folytat nehéz küzdelmet a koronavírus ellen.

Úgy fogalmazott: tudjuk, hogy az átoltottsági szint globális növelésével folyamatosan csökkenteni tudjuk az újabb variánsok kialakulásának esélyét, ezért vakcina adományokkal segítjük a nehéz helyzetben lévő országokat. Hozzátette: súlyos kihívások egész sorával állunk szemben jelenleg is.

Magyarország továbbra is segíti a világszintű védekezést: eddig 18 országnak 4,7 millió adag vakcinával segítettünk. Mint mondta: csütörtökön 523 ezer adag AstraZeneca oltóanyagot adományoz Magyarország Kambodzsának. Hangsúlyozta: Magyarország átlépte az egymilliós határt a délkelet-ázsiai országnak adományozott oltóanyagok tekintetében.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés