hirdetés
hirdetés
2021. március. 04., csütörtök - Kázmér.
hirdetés

Kiderült, mennyit fizet az EU a vakcinákért

A belga kormány egyik államtitkára – véletlenül vagy sem – közzétette az Európai Unió oltóanyagárait, majd a közlés hirtelen eltűnt az internetről – írja a Politico nyomán az Infostart.

hirdetés

Eva De Bleeker költségvetésügyi államtitkár kitett a Twitterre egy táblázatot az EU által vásárolt egyes vakcinák áraival, valamint azt, hogy Belgium összesen mennyit költ az oltásokra. Az ügyet a belga HNL híroldal szellőztette meg elsőként.

A törölt információról képernyőkép készült. Az Európai Bizottság korábban úgy kommentálta az adatok titkosságát, hogy több megállapodás is tiltja a számok nyilvánosságra hozatalát, de számtalan civil szervezet követel az ügyben emiatt is teljes nyilvánosságot, adta hírül az Infostart.

Az Európai Bizottság csütörtökön hat gyártóval kötött megállapodást, és a hetedikkel befejezte a feltáró tárgyalásokat. Az országok minden egyes vakcinára külön-külön adják le megrendelésüket.

A HLN által közzétett képernyőkép szerint az EU koronavírus elleni oltásonként 1,78 és 18 dollár közötti összeget költ. A hat vakcina mindegyikére felsorolt ​​dózisonkénti ár a következő volt:

  • Oxford/AstraZeneca: 1,78 euró – 635 forint
  • Johnson & Johnson: 8,50 dollár – 2477 forint
  • Sanofi/GSK: 7,56 euró – 2698 forint
  • BioNTech/Pfizer: 12 euró – 4283 forint
  • CureVac: 10 euró – 3568 forint
  • Moderna: 18 dollár – 5245 forint
(forrás: Infostart)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés