hirdetés
hirdetés

Kamillatea miatt támadt a patikusra

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Tavaly szeptember 3-án megütött egy patikusnőt a sarkadi Béke sétányon lévő gyógyszertárnál, egy kamillatea miatt, írja a BEOL.

hirdetés

A vádirati tényállás szerint a vádlott, Sz. T. lázas volt, ezért nevelt lányát elküldte a gyógyszertárba kamillateát vásárolni. A gyermek filtereset vett, ezért azonnal visszaküldte, hogy ömlesztettet hozzon. A sértett, a patikus nem cserélte ki a terméket. Ezért aztán a férfi is visszatért a gyógyszertárhoz, követelve a cserét. Kiabált, benyúlt a kiadó ablakon, megütötte és le is köpte a nőt – aki könnyű sérülést szenvedett -, majd bedobta az árut a nyíláson. Ezt követően távozott.

A perbeszédek során az ügyész azt emelte ki: azzal is elkövette volna a vádlott a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot, ha csak meg akarta volna ragadni a sértett grabancát, ahogy fogalmazott és amit elismert. Az ügyvéd hangsúlyozta: a vádlott lázas volt, ami férfiak esetében halálközeli állapotnak tekinthető. Sz. T. az utolsó szó jogán azt mondta: nem akarta megütni, bántani a patikust, csak azt akarta elérni, hogy hallgassa meg. Sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Gyulai Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt mondta ki bűnösnek Sz. T.-t, és ítélte – két év próbaidőre felfüggesztve – 1 év 4 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre. Emellett kötelezte 53 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

(forrás: BEOL)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés