hirdetés
hirdetés

Jubileumi díszoklevél-átadó az SE GYTK-n

A 75, 70, 65, 60 és 50 éve végzett gyógyszerészek vehettek át platina, rubin, vas, gyémánt és arany díszdiplomát a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar (GYTK) ünnepi ülésén.

hirdetés

A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben tartott rendezvényen dr. Bagdy György tudományos rektorhelyettes és dr. Zelkó Romána dékán nyújtotta át az okleveleket a 129 jubilánsnak.

„A jubileum örömünnep és emlékezet, ma elődeink teljesítményét dicsérjük, akik sok évtizeden át végeztek áldozatos munkát a tára mellett, a katedránál, a laboratóriumban, kórházban, klinikán, egészségügyi hatóságnál, és megannyi szép gyógyszerészi munkahelyen” – mondta ünnepi beszédében Zelkó Romána dékán. Mint hozzátette: a jubileum megünneplésének célja az is, hogy erősítse a kar jelenlegi és egykori polgárainak összetartozását. Legyen az alma mater mindannyiunk számára a tudás, az értékek, a minőség és a teljesítmény tiszteletének biztos bázisa, legyen eligazodási pont – emelte ki.  A dékán szólt arról is, hogy a jubilánsok munkájukkal, szolgálatukkal valamennyien hozzájárultak az egyetem történetének formálódásához, a jelenben képviselt értékeinek megalapozásához. Hála és köszönet jár a jubilánsoknak, hogy a megszerzett tudás birtokában alkotó munkájukkal tovább öregbítették a Semmelweis Egyetem és a Gyógyszerésztudományi Kar hírnevét – fogalmazott.

Dr. Zelkó Romána szólt arról is, hogy a jubilánsok között több tanárát is köszöntheti, kiemelte közülük dr. Szász Györgyöt, aki 12 éven keresztül volt a kar dékánja. Kitért egyebek mellett az egyetem és a kar világrangsorokban elért eredményeire, kiemelve, hogy a közelmúltban közzétett QS felsőoktatási nemzetközi rangsorban a GYTK az első 150 között végzett a gyógyszerészeti képzések listáján. Szólt arról is, hogy jelenleg 795 hallgatója van a karnak, a Doktori Iskolákban további 49 fiatal gyógyszerész PhD fokozatszerzése van folyamatban, rezidensképzésben pedig ebben a tanévben 388-an vesznek részt. Kitért arra is, hogy a graduális gyógyszerészképzés Budapesten ma is, a hagyományokhoz híven, két egyetem három karán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának és a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának aktív, eredményes és magas színvonalú részvételével folyik, amelynek következtében a képzés az universitas szellem legfőbb megtestesítője a magyar felsőoktatásban.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés