hirdetés
hirdetés
2021. február. 25., csütörtök - Géza.
hirdetés

Ingyen is továbbadhatók az egészségügyi eszközök

A veszélyhelyzet ideje alatt az állam tulajdonában álló gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, egyéni védőeszközök verseny nélkül is eladhatók, illetve ingyen is tovább adhatók, írja a Napi.hu.

hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet különbséget tesz az állam tulajdonában álló gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, valamint egyéni védőeszközök verseny nélküli átadásánál, aszerint, hogy azok hova kerülnek. Amennyiben az egészségügyi szolgáltató körön belülre kerülnek, akkor az egészségügyért felelős miniszter dönt, míg ha ezen a körön kívülre jut az eszköz, akkor  az Operatív Törzs vezetője az engedélyező.

Az állam tulajdonában álló egyéb orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítőszer, egyéni védőeszköz a koronavírus-világjárvány megelőzéséhez, terjedésének megakadályozásához szükséges mértékben, és az erre vonatkozó, indokolt, közfeladat ellátására vagy azzal szorosan összefüggő célból térítésmentesen is átruházhatók. Az engedélyezés itt is azonos az előbbivel.

A rendelet kitér arra is, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi intézmény saját hatáskörben jogosult olyan kötelezettséget vállalni, amely szerződési értéke nem haladja meg az 5 millió forintot, írja a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés