hirdetés
hirdetés

Így lehet felismerni a félrevezető honlapokat

Gyógyulással, új ismeretek gyors elsajátításával, fogyással, vagy fiatalodással kecsegtetnek az úgynevezett „csodát ígérő termékeket” kínáló honlapok. Ismérveiket a HatvanOnline listázta.

hirdetés

A fogyasztóvédelmi hatóság folyamatos ellenőrzésekkel védi a magyar vásárlók érdekeit, de az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére együttműködnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal is. A hatósági együttműködés mellett a fogyasztói tudatosság is fontos a megtévesztő cégek visszaszorításában. A „csodát ígérő termékeket” kínáló honlapok ismertetőjegyeit a HatvanOnline gyűjtötte össze:

• Az ilyen típusú termékek hirdetései általában más honlapokon, jellemzően hírportálokon, cikkeket gyűjtő honlapokon jelennek meg.

• A hirdetés képére kattintva juthatunk el a terméket bemutató honlapra, melynek szövegezése gyakran magyartalan, vélhetően fordítóprogrammal készült.

• A honlapok egyszerű felépítésűek, azokon keresztül egy típusú terméket lehet csak megrendelni.

• A weblapokon sok színes illusztrációval, előtte-utána fotóval, továbbá vásárlói és véleményvezér (híres személy, orvos, kutató) általi bemutatással teszik vonzóvá a terméket.

• A termékek dobozát rendszerint „magas minőséget” szimbolizáló matricával látják el. A honlapokon is gyakoriak a különféle minősítést jelző jelvények, például „Amerika sikerterméke”, „az év legnépszerűbb terméke”, „100% elégedettség garancia”.

• Gyakori, hogy különleges akció keretében történik az értékesítés (például „50 %-os kedvezmény csak ma”, visszaszámláló óra mutatja, hány percig érhető el a termék kedvezményes áron, vagy már csak pár darab van belőle).

• A sok színes, képes információ ellenére a termékekről a lényeges információk nem érhetőek el a honlapon, például általában nincs feltüntetve a készítmények kiszerelése, tömege, térfogata vagy egységára.

További tudnivalók a portálon.

(forrás: hatvanonline.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés