hirdetés
hirdetés
2021. április. 18., vasárnap - Andrea, Ilma.
hirdetés

Hiány Belgiumban: állatgyógyszerek a kórházakban

A belga egészségügyi miniszter tagadja, hogy gyógyszerhiány lenne, miközben a szakszervezeti elnök szerint már kutyáknak és macskáknak szánt gyógyszerekkel kezelik a betegeket, írja az Index.

hirdetés

Philippe Devos, aki a szakszervezeti munkája mellett az egyik liège-i kórház intenzív osztályának is vezetője, "fake news"-nak, vagyis álhírnek nevezte Maggie De Block miniszter kijelentését, miszerint Belgiumban zavartalan a gyógyszerellátás. A doktor előző nap adott interjút a belga RTL-nek, amelyben arról beszélt, hogy nem jutnak az egészségügyi intézmények elég altatóhoz. A szer egyébként a lélegeztetőgépen tartott betegeknek kell, mert anélkül annyira fájdalmas lenne a mesterséges lélegeztetés, hogy a beteg belehalna – magyarázta az Index szerint Devos.

Az orvos azt a napok óta keringő pletykát is igazolta , miszerint a gyógyszerellátásért felelős hatóság kutyák és macskák kezelésében használt szereket szállított bizonyos kórházaknak. 

Devos csütörtökön az egyik legnagyobb francia nyelvű napilapnak, a Libre Belgique-nek is megerősítette az információt, és további részleteket is elárult. Arra panaszkodott például, hogy majdnem két hete olyan szereket kapnak, amelyre a gyógyszerhatóság még nem állított ki engedélyt, ám az orvosoknak az aláírásukkal kell felelősséget vállalni a kezelésért. Más esetekben pedig csak 7 napra elegendő szállítmány érkezik olyan kúrákhoz, amelyeket 21 napig kellene alkalmazni.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés