hirdetés
hirdetés
2020. március. 28., szombat - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Hamis rákgyógyszerre figyelmeztetnek

Az egész világra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy hamis rákgyógyszer miatt, amit Európában és az amerikai kontinensen is terjesztenek, közli a hvg.hu.

hirdetés

A tabletták csomagolása pontosan úgy néz ki, mint a leukémia több fajtájának kezelésére alkalmazott, ponatinib hatóanyagot tartalmazó szer. Csakhogy az angol használati utasítással forgalomba került hamis gyógyszer kizárólag paracetamolt tartalmaz – írta a The Guardian.

Michael Deats, a WHO hamis gyógyszereket figyelő csoportjának vezetője szerint bár gyakoribb, hogy antibiotikumokat vagy malária elleni készítményeket hamisítanak, nem most először találkoznak hamis rákgyógyszerrel.

A  30 x 45 és 60 x 15mg kiszerelésű tabletták egy svájci nagykereskedő gyanúját keltették fel. Deats szerint a tablettákat olyan rákos betegek és családtagjaik veszik az interneten, akiknek nincs egészségbiztosításuk. Annak egyelőre nagyon kevés az esélye, hogy a hamis gyógyszer kereskedelmi forgalomba került, közli a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés