hirdetés
hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés

Hamarosan megérkezik a majomhimlő elleni védőoltás Magyarországra

A Népegészségügyi Központ szerint heteken belül megérkezik a majomhimlő elleni védőoltás Magyarországra. Magyarországon eddig 33 fertőzöttet találtak, közölte az RTL Híradó.

hirdetés

Hazánkban eddig 33 fertőzöttet találtak.

A WHO már globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a majomhimlő miatt. A döntést azzal indokolták, hogy hirtelen világszerte megnőtt a fertőzések száma. Hetvenöt országból összesen tizenhatezer esetről tud jelenleg a szervezet, és öt haláleset köthető a betegséghez – mondta el dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezérigazgatója.

A WHO vészhelyzeti bizottsága másodjára ült össze a majomhimlő ügyében. Jelenleg csak két hasonló súlyú egészségügyi vészhelyzet van érvényben: a koronavírus-világjárvány, és a gyermekbénulás felszámolásáért folytatott harc.

Tedros elmondta, a bizottság nem tudott konszenzusra jutni az ügyben, ő mint elnök jutott arra a döntésre, hogy a gyors terjedés miatt valóban nemzetközi szinten aggasztó a helyzet. A veszélyhelyzet bejelentésére azért volt szükség, mert ez lehetővé teszi a vírus terjedésének mérséklésére irányuló törekvések megvalósítását, valamint a vakcinák fejlesztését.

(forrás: RTL.hu, MedicalOnline)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés